Skip to main content

PALVELUT

PALVELUT

Tarvitsetko näöntarkastusta, silmälääkäriä, silmälasien korjausta? Liikkeemme Alajärven Citykorttelissa on asema, josta löydät asiantuntevan avun.

Saat meiltä optikon ja silmälääkärin asiantuntevat palvelut kattavasti. Huolellisuus, kiireettömyys ja hyvä asiakaspalvelu ovat avainsanojamme.

Hiomme linssit itse, joten uudet silmälasit saa meiltä nopeasti. Myös uusien linssien hankkiminen vanhoihin kehyksiin on helppoa.


Näöntutkimus
(lapset ja nuoret) 25 e

Siristely, vaikeus nähdä koulussa kunnolla, pään kipeytyminen lukiessa tai katseen hyppiminen riviltä toiselle antavat aiheen ottaa yhteyttä optikkoon. Tällaisiin vaivoihin löytyy apu, joka tekee olosta nopeasti mukavamman ja koulupäivästä kirkkaamman.

Alle 8-vuotiaan lapsen näöntarkastuksen ja silmälasimääräyksen tekee silmälääkäri. Sitä vanhemman tarkastuksen tekee optikko. Tarpeen mukaan ohjataan aina silmälääkärille.

Lapsen ja nuoren näöntutkimuksessa kiinnitetään erityistä huomiota karsastuksen ja myös piilokarsastuksen selvittämiseen. Mitä aikaisemmin merkittävät silmien taittovoimaerot ja asentovirheet löytyvät, sitä parempaan lopputulokseen päästään.

Etenkin ensimmäinen käynti optikolla voi tuntua lapsesta vähän jännittävältä. Haluammekin tehdä kokemuksesta miellyttävän. Optikkomme Minna on tässä varsinainen kokemusasiantuntija. Hän omistaa nyt optikkoliikkeen, jossa on itse asioinut lapsesta saakka ja innostunut samalla alasta.

Tutkimuksen kesto noin 30 min.

Näöntutkimus
(aikuiset) 35 e

Huolellisen ja perusteellisen näöntutkimuksen tavoitteena on löytää asiakkaan tilanteeseen parhaiten sopivat linssit ja vahvuudet. Siksi näöntarkastuksessa kysytään taustatietoja työstä ja harrastuksista. Optikko kysyy myös lääkityksistä ja sairauksista, sillä niillä voi olla vaikutusta näkemiseen.

Aikuisten näöntutkimukseen kuuluu perustutkimuksen lisäksi silmänpaineiden mittaus ja silmänpohjien kuvaus mahdollisten piilevien silmäsairauksien havaitsemiseksi. Lisäksi selvitetään aikuisnäön eli ikänäön kehittyminen ja mahdollinen kaksi- tai moniteholinssien tarve. Aikuisnäkö ilmenee jossain vaiheessa jokaisella. Sen huomaa esimerkiksi pikkutekstien lukemisen vaikeutumisena.

Tiesitkö, että optikko tekee sekä objektiivisen että subjektiivisen näöntutkimuksen? Objektiivisessa tutkimuksessa optikko tutkii silmän ja näkökyvyn monipuolisin tutkimuksin. Lopuksi tehtävässä subjektiivisessa tutkimuksessa selvitetään vaihtoehtoja vertaamalla asiakkaan parhaaksi kokema näöntarkkuus.

Tutkimuksen kesto noin 45 min.

Silmänpohjankuvaus 25 e

Silmänpohjankuvauksella voidaan havaita silmänpohjan muutokset ja poikkeamat ja seurata niiden etenemistä. Säännöllinen silmänpohjankuvaus kuuluu rutiinina tiettyjen silmäsairauksien hoitoon ja seurantaan.

Monet silmien sairaudet eivät näy tai tunnu. Siksi silmänpohjankuvaus sisältyy aina myös aikuisten näöntutkimukseen. Tällöin mahdolliset sairaudet voidaan havaita jo varhaisessa vaiheessa.

Teemme tiivistä yhteistyötä silmälääkärin kanssa ja ohjaamme silmänpohjankuvauksesta tarvittaessa jatkotutkimuksiin.

Kuvantaminen on kivuton toimenpide. Se kestää vain muutaman minuutin.

Silmänpaineen mittaus 10 e

Silmänpaine pitää yllä silmän rakennetta. Silmänpaineen säännöllinen mittaus kuuluu silmänpainetaudin eli glaukooman hoitoon ja seurantaan.

Silmänpainetaudin riski kasvaa iän myötä. Siksi säännöllinen silmänpaineiden mittaus on suositeltavaa 50 ikävuoden jälkeen ja siksi silmänpaineiden mittaus sisältyy meillä aina myös aikuisten näöntarkastukseen.

Silmänpaine mitataan silmän pinnalta. Toimenpide kestää muutaman sekunnin. Se on kivuton, mutta voi aiheuttaa pientä kutituksen tunnetta.

Silmälääkäri

Täyden palvelun talostamme löytyy myös silmälääkärin vastaanotto. Silmätautien erikoislääkäri Ville Karjalainen vastaanottaa meillä viikoittain.

Jos optikkomme huomaa näöntarkastuksessa jotain poikkeavaa, hän voi kysyä neuvoa silmälääkäriltämme ja ohjata tämän vastaanotolle.

Silmälääkärin vastuualuetta ovat muun muassa

  • alle 8-vuotiaiden näöntarkastukset
  • näöntarkastus silloin, kun asiakkaalla on todettu silmäsairaus tai hänelle on tehty silmään kohdistunut leikkaus
  • silmien tutkimus silmäsairauksia epäiltäessä
  • ajokorttiuudistukset.

Silmälasien korjaus ja muokkaus

Silmälasien rikkoutuminen ei tarkoita automaattisesti sitä, että pitäisi hankkia uudet lasit. Tavallisen ruuvien kiristämisen ohella hyvin monet silmälasien ongelmat ovat korjattavissa.

Meillä on tätä varten monipuoliset pajatyökalut, joten korjaukset hoituvat nopeasti, monet saman tien. Omassa pajassamme onnistuvat esimerkiksi metallisankojen juotokset ja nenätyynyjen vaihto. 

Myös rikkoutuneet muovisangat ovat korjattavissa: ne lähetämme yhteistyökumppanimme korjattaviksi.

Koska pystymme itse hiomaan linssejä ja tekemään muita pajatöitä, meillä voi helposti ja nopeasti vaihtaa linssit nykyisiin kehyksiisi.

Huomaathan, että joskus silmälasien linssit on hyvä puhdistuttaa optikolla, sillä ajan myötä linsseihin pinttyy likaa, joka ei kotipesulla irtoa.

Silmälasit työhön

Meiltä saa myös laillistetun työnäköoptikon työnäkötutkimukset ja työnäkölausunnot.

Työnäkötutkimus tehdään, kun työssä tarvitaan suojalasit vahvuuksilla. Tutkimukseen tullaan työnantajan lähetteellä, josta selviää, mikä on työn vaatima suojausluokka linsseille.

Erityistyölasit myönnetään yleensä näyttöpäätetyöhön. Erityistyölasitutkimukseen tullaan työterveyshuollon lähetteellä.

Muut palvelut

Myös ajokorttitodistukset saa liikkeestämme. Palveluihimme kuuluu lisäksi piilolinssikontrollit ja piilolinssien myynti sekä silmälasien myynti laajalla linssi- ja kehysvalikoimalla. Neuvomme mielellämme kaikissa näkemiseen ja silmiin liittyvissä kysymyksissä.

Kuivasilmäisyyden hoito

Kuivat silmät ovat yleensä vaaraton, mutta varsin kiusallinen vaiva ja jopa 40 %:lla suomalaisista on kuivan silmän oireita.

Onneksi kuivasilmäisyyteen on löydetty hoitokeinoja. Silmätipat eli keinokyyneleet ovat yleensä ensiaskel kuivan silmän hoitoon, mutta ne  hoitavat yleensä vain oiretta eivätkä paranna taustalla vaikuttavaa syytä.

Kuivasilmätutkimuksessa selvitetään, mistä silmien liiallinen kuivuminen johtuu. Suurimmassa osassa tapauksista syynä on Meibomin rauhasten tukkeutuminen. Rauhasten erittämän nesteen pitäisi olla hyvin ohutta ja nestemäistä öljyä, mutta rauhasten toimintahäiriössä öljy muistuttaa kokkareista vaseliinia, joka ei levity kunnolla kyynelkalvon pintaan ehkäisemään nesteen haihtumista.

Silmäluomien lämpöhoidolla ja BlephEx -puhdistuskäsittelyllä voidaan tukkeutuneiden rauhasten tiehyeitä avata. Sen lisäksi on erittäin tärkeää jatkaa hoitoa kotona säännöllisesti ainakin 2-3 viikkoa. Lämpöhoito ja luomen reunojen säännöllinen puhdistus esimerkiksi Blephaclean tuotteilla auttavat pitämään rauhastiehyet avoinna. Hoitamattomana rauhaset saattavat vähitellen surkastua kokonaan.

Kuivien silmien hoitokartoitus  45 e

Kuivien silmien hoitokartoitus sisältää silmien mikroskopoinnin, jonka yhteydessä selvitellään kuivasilmäisyyden syitä, otetaan kuvat Meibomin rauhasista sekä selvitellään Meibomin rauhasten toimivuutta. Lopuksi laaditaan kuivien silmien hoitosuunnitelma.

BlephEx- silmäluomien puhdistus   98 e

Sisältää rentouttavan lämpöhauteen silmäluomille, jonka jälkeen silmäluomet puhdistetaan AB Max -laitteella. Mukaan saa joko Blephagel puhdistusliinoja tai Blephasol Duo puhdistusnesteen ja -liinat kotona suoritettavaa jatkohoitoa varten.